services-home

Consiliere psihologică 

În timpul procesul de lucru împreună o să ai parte de mult suport, de stabilizarea momentului prezent din viața ta, de un proces de explorare a resurselor și de găsire a celor mai bune modalități de a le fructifica. Consilierea este ”sora” mai mică a psihoterapiei și deși are ca focus resursele momentului prezent și construirea unui viitor mai bun, se deosebește de coaching prin faptul că abordează nevoile tale inclusiv în momente de suferință emoțională, de criză și impas. Coaching-ul abordează creșterea ta, de preferat, dintr-un loc de comfort emoțional și de deschidere către explorare.  

Procesului terapeutic al consilierii este centrat pe sprijinirea și îndrumarea ta când te confrunți cu diferite dificultăți sau provocări psiho-emoționale care apar  în mod: 

  1. Normal în anumite etape de viață (ex : adaptarea la mediul academic, tranziții profesionale, acomodarea la cuplu sau la apariția copiilor, pierderea cuiva drag etc.). 
  2. Extraordinar ca urmare a unor evenimente neprevăzute precum un accident, boală, abuz etc. 

Poți apela la consiliere psihologică în cazul în care te confrunți cu:

  • depresie, anxietate, atacuri de panică, fobii
  • provocări legate de viața profesională și personală
  • dificultăți în a lua decizii
  • comportamente evitante
  • încredere scăzută în propriile resurse etc.

Vom lucra împreună pentru a găsi instrumentele și resursele interne care să te ajute să te înțelegi mai bine și să gestionezi aspectele difficile ale situațiilor cu care te confrunți. Un astfel de proces te susține ca să-ți îmbunătățești starea de bine și calitatea vieții. 

Consilierea psihologică implică următorii pași: 

  • Validarea și Normalizarea Trăirilor: este primul pas către calmare, te ajută să te accepți așa cum ești, cu bune și cu imperfecțiuni, și deschide drumul către explorarea situațiilor. 
  • Înțelegerea Problemei: te ajută să înțelegi cauzele și factorii, atât cei exteriori, cât și cei interiori, care contribuie la starea ta actuală, fie că este vorba de stres, anxietate, depresie, etc. 
  • Lucrul cu obiective specifice: acestea setează cadrul pentru lucrul împreună, aduc claritate în proces și te ajută să vezi schimbarea. Obiectivele terapeutice reflectă nevoile, dorințele și situația ta unică. 
  • Dezvoltarea de Strategii de Coping Sănătoase: găsim acele strategii și tehnici eficiente pentru tine pentru a te ajuta să te simți mai stăpân pe prezentul tău și mai pregătit în fața provocărilor viitoare. 
  • Creșterea Conștientizării de Sine: este un pas de explorare și înțelegere a emoțiilor, gândurilor, comportamentelor și valorilor personale pentru a te aduce cât mai aproape de tine și de nevoile tale ca să poți veni în întâmpinarea lor. 
ro_RORO
Scroll to Top